Köpek Tüy ve Tırnak Bakımı
Köpek Tüy ve Tırnak Bakımı
Köpeğin Tüyleri ve Tırnaklarının Bakımı
Köpeklerin tüyleri evinizde halı ve koltuklarınıza yapışır. Kullanılan elektrik süpürgesinin gücü çoğunlukla bunları temizlemeye yetmez. Bu sorunu engellemek veya en azından azaltmak için haftada bir kez düzenli olarak köpeğinizin tüylerini fırçalamanız gerekecektir. Haftada bir defa fırçalanmayan uzun tüylü köpeklerin tüyleri keçeleşebilir ve köpeğin tüylerinin çok kısa kesilmesinden başka çare kalmaz şart.
İstanbul Köpek Kuaforü – Pet Bakım Hizmeti
Düşük kulaklı ve uzun tüylü köpeklerde, kulak tüylerini ve kulakları özenle temizlemek gerekir. Özellikle yaz aylarında pisi pisi otlarına dikkat etmek gerek.Bu nedenle köpeğiniz dışarıdan geldiği zaman, parmak arası tüylerini ve kulaklarını iyice kontrol ederek bu otları temizleyiniz. Eğer köpeğiniz sizin dikkatinizi ısrarlı bir şekilde çekmek isterse, kolunuza veya ayağınıza patileri ile vururken tırnaklarını kullanır. Bu nedenle tırnakları uzunsa canınız yanar yada köpeğinizin tırnakları kırılabilir. Yürümesine engel olur. Böyle durumlarda düzenli olarak tırnakların kesilmesi önerilir. Tırnaklardaki renk değişiklikleri, kırılmalar, pullanmalar, beyaz pudralı görüntü bazı hastalıklar için belirleyici olabilir. Bu nedenle herhangi bir değişiklik gördüğünüzde veteriner hekim kontrolünden geçirmeniz erken teşhis adına faydalı olacaktır.
Aynı şekilde deri ve tüy sağlığında dikkatinizi çeken herhangi anormal bir oluşum anında hemen bir veteriner hekim fikri almalısınız. Tüylerde matlık, deride renk değişiklikleri, kepeklenme, sivilcelenme, anormal koku ve akıntı, kaşıntı..vb söz konusu ise mutlaka veteriner hekime danışınız. Deri ve tüy sağlığını etkileyen herhangi bir oluşum sistemik bir hastalığın belirtisi olabilir (Atopik dermatit, Hypotroidizm, Cushing Sendromu, karaciğer yetmezliği, östrojen ve testesteron bozuklukları…vb). İhmal etmemek ve rutin kontrollerini yaptırmak önemlidir.